sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Lunta

Lunta saatu onneksi vähän maahankin asti ja koirat tykkää. Itse tykkään myös todella paljon jo senkin takia, että täällä pimeässä missä katuvaloista ei ole tietoakaan tuo lumi todella paljon valoa. Myös koirien tassuista hiekkaa kulkeutuu sisään huomattavasti vähemmän. Tuo hiekan kulkeutuminen sisään oli kaupunki asumisen jälkeen huomattavasti suurempaa. Sai olla joka päivä lakasemassa lattioita että suuremmat sai jalkojen alta kuleksimasta.

Tuo koirien riemu ensilumesta joka vuosi on jotain todella hupaisaa ja sitä on hauska katsella :) Hilmalle (sininen panta) nämä tulleet lumet on ensimmäiset ja riemua riitti. Eipäs kun hetkinen, asiaa tarkemmin mietittyäni muistin, että tänä vuonna taisi tulla takatalvi huhtikuun lopussa, jolloin Hilma sai ihmetellä lunta ensimmäisen kerran ihan pienenä (kuva alla). Ne lumet ei vaan kovin kauan pysynyt maassa, joten niistä ei kauan riemua riittänyt. Valitettavasti säätiedoitus näyttää ettei näistäkään lumista kauan nautita.


Lumen tultua pihalla voi huomata ohikulku matkalla olleiden metsän eläinten jälkiä. Tällä erää ainoastaan yhdet jäljet on nähty postilaatikolla. Koirat kun päästetään ensimmäisenä aamulla ulos niin sinnehän ne jälet sotkeentuvat. Koirista kyllä huomaa milloin pihalla on käynyt muita eläimiä kun nenä haistelee tarkasti kaikki uudet jäljet.
Ikuistin muutamaan kuvaan tätä tämän hetken talvea. Toivotaan, että pysyvät lumet tulevat pian ja pitäisi sellaista pikkasta pakkasta. Ei enään jaksaisi kurakelejä.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti