sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Talvi saa tulla

Pihaa laitettu talvikuntoon, vaikkei tämä ilma niin talviselta tunnu. No onpa ainakin piha kunnossa jos se talvi sattuu sieltä joskus tulemaan. Muutamina päivinä ollut pari astetta pakkasta ja paljon kivempi olla ulkona kun maa alkaa vähän jäätymään ja kosteus poistuu.

Blogin alussa kerroin, että aiomme karsia pihalla olevaa kasvillisuutta. Muutamat pensaat on jo lähtenyt ja iso terijoensalava sai kyytiä. Terijoensalava on puuna hieno ja olisi se voinut jäädä, mutta paikka oli väärä ja viime talvena raskas lumikuorma oli tehnyt tuhoa. Oksat olivat taittuneet alaspäin niin voimakkaasti, että alapuolella kasvava syreeni jäi pahasti oksien alle eikä näin ollen enään päässyt vapaasti kasvamaan. Syreenejä halusin muutenkin pihalle, joten puu sai lähteä :)
Pihan perällä oli myös istutuslaatikoita, joista purimme muutamat jo lahonneet. Hyväkuntoiset saivat jäädä, mutta niiden käyttöä mietitään vielä. Uutta paikkaa niille pitäisi miettiä, koska nyt ne on juuri siellä missä koirat tykkäävät juosta ja oleskella. Olenpa nähnyt koirien heittävän pari kierrosta ravia myös siellä laatikossa :)
Istutuslaatikoiden uuden paikan lisäksi pitäisi miettiä mitä kasveja laatikoihin haluaa kasvamaan. Tämän hetken istutuksista ei ole mitään tietoa. Nyt jätämme pihan rauhaan ensi vuoteen asti ja odotamme jännityksellä millaiseen loistoon piha avautuu kasvien toimesta. Sitten palaamme suunnittelemaan pihaa uudelleen kasvien osalta.
Pihahommissa on aina hyvä olla apureita ja niitä meillä onneksi riittää. Aina ovat valmiita touhuun :)
 Rakastan pitää villasukkia sisällä ja vilukissana siihen alkaa olemaan syykin. Lattiatasossa tuntuu kuitenkin aina vähän viileämmältä ja vetoisalta. Eteiseen ajattelin laittaa korillisen villasukkia vieraita varten, ei tarvitse kylässä olevien varpaitansa palelluttaa :) Tuumasta toimeen ja puikot viuhumaan. Pitäisi yrittää pitää tätä harrastusta yllä koko vuoden, ettei ohjeet pääse aina kesän aikana unohtumaan. Vasta pari vuotta sitten sain innostuksen alkaa kutomaan sukkia. Sitä ennen olin kutonut yläasteella opettajan kädestäpitäen ohjeilla yhdet sukat. Sen jälkeen olin alottanut muutamia, mutta kaikki jäivät kesken varren jälkeen. Useamman vuoden tauon jälkeen päätin että kyllä minä nyt yhdet sukat pystyn tekemään. Ostin lankaa ja puikot. Istuin koneen ääreen, etsin villasukan ohjeet kirjallisena sekä marttojen videon. Myös puhelinyhteys parhaaseen ystävääni monen sadan kilometrin päähän oli usein käytössä. Laitoin ensin kuvan ja sen jälkeen soitin perään: "näyttikö siltä miltä piti ja mitä nyt teen?". Sukat sain valmiiksi ja käytössä ovat ahkerasti. Näiden jälkeen sukkia on valmistunut jopa lahjaksi. Näin syksyllä aloittaminen on aina hieman hankalaa, mutta sitten kun alkuun pääsee niin koskaan ei malttaisi lopettaa.Uudet sukat tulossa 7 veljeksen nostalgia langasta
2 kommenttia:

  1. Mitä noi pöhköt tonkii <3 ja sikko tarveis mustat pitkät villasukat! Ja jotkut tosi mageet omat siihen koppaan! Hyvä idea toi villasukkakoppa, jonnekki tarvii myös jemmata kasa jotai karseita lipposia et voi kipasta pihalla kans.

    VastaaPoista
  2. Ne etsii aarteita istutuslaatikoiden jämistä :) Pistetään korvan taakse sukka toiveet.

    VastaaPoista