maanantai 21. syyskuuta 2015

Vanhaa tapettia

Nyt on saatu remontointi alulle ja tietenkin se alkaa milläs muulla kuin vanhojen tapettien poistolla. Tapettien repiminen on toisaalta ihan kivaa ja terapeuttista hommaa. Varsinkin jos kerroksia on monia, voi vaan miettiä millaisia ihmisiä on kyseistä tapettia halunnut kyseiseen huoneeseen. Tapetin poistaminen tässä talossa oli myös ihan helppoa, koska entinen remontoija oli pohjamaalannut levyt ensin. Silloin tapetti lähtee levyistä irti kostutettuna melkein kuin itsestään.
Rivitalo kodissamme teimme myös remonttia ja siellä tapetti oli laitettu suoraan levyn päälle ja tietäähän sen ettei se siitä millään lähde ei ainakaan niin että oma hermo säilyy :) Laitoimme siis suosiolla uudet levyt niihin huoneisiin joista halusimme tapetin vaihtaa.

Kahden tapettikerroksen jälkeen toisessa makuuhuoneessa tuli esiin ilmeisesti remontointi hetkellä talossa asuneen perheen lasten piirrustukset, ne olivat hauskoja. Harmi kun itse meinaamme maalata seinät, muuten olisin jättänyt tervehdyksen myös seuraaville remontoijille :)


Tapetteja irrottaessa ulkona tuli vettä kaatamalla, salamoi ja ukosti. Pääsi hetkeksi nauttimaan sateen ropinasta peltikattoon tulen loimutessa pönttöuunissa. Nautin niistä hetken ennen kuin jatkoin tapettien parissa :)Ennen Koivulaan menoa kävimme rautakaupassa miettimässä lattiamateriaaleja. Alakertaan tulee muovimatto, ihan vaan koirien takia. Nykyisessä kodissa on laminaatti ja en pidä sen liukkaudesta tassujen alla. Myös vesikipolta lähtevät koirat tiputtavat vettä puoleen huoneeseen asti, joten muovimatto on senkin takia parempi.
Yläkerran kaikissa kolmessa makuuhuoneessa ja aulassa on eri kuosinen muovimatto ja sinne halusimme yhtenäisen lattian. Tulevassa koirien huoneessa oli siisti ja kiva koirien käyttöön sopiva muovimatto ja päätimme jättää sen paikalleen.
Nyt pitäisi sitten päättää laitammeko yläkertaan muovimaton vai laminaatin?
Yläkertaan laminaatin voisin vielä laittaa, koska koirat eivät oleskele siellä muuten kuin omassa huoneessaan. Mietitään siis ja vertaillaan värejä ja kuoseja.
Appiukko tuli käymään puukuorman kanssa, että saadaan talo lämpimäksi. Puiden pinoaminen puuliiteriin oli jotenkin niin kivaa, hyödyllistä ja toi muistoja mieleen mummolasta :) Tätä lisää ehdottomasti.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti