perjantai 25. syyskuuta 2015

Laminaatin asennusta

Tapetit revitty ja pohjamaali maalattu seiniin. Kovin paljon ei ollut epätasaisuuksia, joten vähällä paklaamisella ja hionnalla selvittiin. Yläkerran seinien väri oli helppo päättää, tahdoin levyseinät harmaan sävyisiksi. Paneeliseinät ja katto jää valkoisiksi. Rivitaloasuntomme yläkerrassa osa seinistä on maalattu harmaiksi ja niihin olen ollut tyytyväinen. Rautakaupassa kävin vielä vähän vertailemassa sävyjä, mutta valitsin kuitenkin saman millä nytkin on maalattu, eli Tikkurilan M497 Tuhka.Meidän makuuhuoneen seinät joihin tulee Tikkurilan M497 Tuhka sävy.

Katto, paneeliseinät ja muuri jäävät valkoiseksi.Yläkerran lattiaan valitsimme laminaatin. Valintaan vaikutti hinta, käyttötarkoitus, kuosi ja asennus. Koirat eivät kuitenkaan vietä yläkerrassa niin paljon aikaa, että laminaattia sinne ei viitsisi laittaa. Valitsemamme laminaatti on Egger OK Toscolano harmaa 8mm ja käyttöluokaltaan 32, joten kestää myös hyvin koiria ja vähän kovempaa kulutusta.

Itse olen muutamia kertoja laminaattia asentanut ja muistin sen asentamisen olevan helppoa ja nopeaa. Täytyy heti alkuun myöntää, että viime kerrasta on kyllä aikaa. Isäntä ei ole laminaattia asentanut koskaan. Emme kyllä meinanneet päästä aloitusta pidemmälle ja eikai kovin kaukana ollut, että lattian materiaali olisi jo muuttunut muoviksi :) Moneen kertaan katsoimme ohjeita, mutta asennus ei vaan lähtenyt kulkemaan. Aikamme ährättyämme ja minun ehkä hieman pidempien hermojen ansiosta saimme tekniikan kohdalleen. Sen jälkeen pystyi sanomaan, että kyllä laminaatin asennus on ihan helppoa. Tietenkin siinäkin muistettava olla tarkkana ettei saumat tule liian lähelle toisiaan ja seinien vierustoille jätettävä riitävät raot. Alkuun on myös hyvä mitata huoneen pituus ja tarkistaa ettei viimeisen rivin laminaatti palat jää liian kapeiksi. Helpompi on jo heti heti alussa kaventaa paloja niin, että viimeinen rivi on minimissään 5cm. Myös leveyden suhteen on hyvä olla skarppina, ettei rivin loppuun tai alkuun tule liian pienet palat. 
Innostusta olisi riittänyt tehdä vaikka kaikki lattiat kun sen tekniikan  löysi, mutta nälkä, väsymys ja koirien hoitaminen vei voiton. Oli suosiolla jätettävä kesken ja jatkettava seuraavalla kerralla. Kuosi ja väri sopii todella hyvin tuonne ja en meinaa maltaa odottaa lattioiden valmistumista :)

Loppuun pikku maistiaiset tämän hetkisestä olohuoneesta, jatkoa seuraa tästä kyllä myöhemmin :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti